Om meg​

Bilde av megJeg, Renate Vågnes, har bodd en del år i Bodø og Oslo, men er fornøyd med å være tilbake å bo på Sunnmøre og setter stor pris på den flotte naturen og turmulighetene her. Jeg jobber som friskvernkonsulent og driver SUNNMØREFRISKVERN, - helsefremmende og forebyggende tiltak, i bedrifter og med privatpersoner. Sunnmørefriskvern er lokalisert på Hatlane. Jeg er også yogalærer Roligyoga, yoga for gravide, barselyoga, Yoga mot stress og Yogaworks.  Jeg er sertifisert røykesluttveileder, fra Helsedirektoratet. 2014-2015 videre utdanner jeg meg innen terapeutisk yoga. 

Utdannelse

Jeg har 3-årig høgskoleutdannelse fra Bodø, barnevernpedagog, og spesialpedagogikk, grunn- og mellomfag ved Universitetet i Oslo. Kombinert med jobb utdannet jeg meg videre innen Coaching og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo. Ved Axelsons Body work school utdannnet jeg meg til Friskvernkonsulent og Massør. Friskvernutdannelsen har hovedfokus på massasje og stressmestring. I tillegg inneholdt friskvernutdannelsen flere fag som anatomi, fysiologi, ergonomi, trening- og ernæringslære og dermed en helhetlig tilnærming til friskvern. Innen yoga er jeg Medisinsk yogainstruktør for barn og ungdom og Yogainstruktør for voksne, spesielt rettet mot, stress og utbrenthet, Oslo Yoga. Sertifisert yogalærer 200 timer, Yogaworks. Jeg har fordypningskurs som yogalærer for gravide og for barselkvinner.

Jeg har alltid vært opptatt av å lære mer og videreutvikle meg selv, blant annet har jeg tatt kurs i kopping, mindfulness, familieråd, ferdighetstrening, assistanse for synshemmede, intervensjon ved selvmordsfare og ,gjevnlig,førstehjelpskurs.

Yrkeserfaring

Jeg har 15 år med variert arbeidserfaring med mennesker, alt fra yogainstruktør på treningsenter til arbeid innen barnehabilitering, skole, fagsenter, psykiatri og oppfølging- og tiltretteleggertjenester innen barnevern. Arbeidet har blant annet bestått av oppfølging av ansatte, godkjenning av besøkshjem, tilsynsførere og støttekontakter. Mye av arbeidet har vært oppfølging av barn, ungdom, foreldre og familier i form av veiledning og terapeutisk arbeid i stillinger som avdelingsleder, pedagog, miljøterapeut og tiltakskonsulent. Det har vært målrettet, løsningfokusert og utviklingsorientert arbeid. Jeg har en allsidig bakgrunn og trives å jobbe med mennesker. Spesielt viktig syns jeg det er å se etter og fokusere på resusser og muligheter, uansett situasjon.